Søk i denne bloggen

søndag 18. august 2013

Fremdeles snart valg

Og jeg er fremdeles bekymret.

Høyresiden ligger fortsatt godt an. Arbeiderpartiet har begynt å mobilisere, men ikke nok.

Tror ikke landet kollapser med Høyre i regjering, tror ikke nødvendigvis endringene blir ulevelige for folk flest. FRP derimot - en helt annen sak.
Har litt (store) problemer med å godta et Høyre / FRP samarbeid. Hva de partiene kan enes om vet jeg virkelig ikke, bortsett fra at skatt er ekkelt da.

Høyre har tidligere sagt at det er helt uaktuelt å gå i regjering med FRP, nå virker det som det mest sannsynlige utfallet. Trist.
Trist at Høyre er villige til å selge seg slik, trist at de holder velgerne sine for narr.

Mulig jeg har misforstått noe, men utfra partiprogrammene virker det som om Høyre heller burde sett andre veien etter samarbeidspartnere.

Jeg stemmer ikke Høyre. Står faktisk milevidt fra (litt usikker på hvordan man måler politisk avstand i det metriske systemet), men de vil ikke ødelegge landet vårt - håper jeg.

FRP vil det. De vil bryte ned alt (overdrivelse for å få fram et poeng, mye ville vært mer riktig) som generasjonene før oss har bygd opp. Norge er et av verdens beste land å bo i. Det meste ordner seg for de fleste her.
-Fordi alle har bidratt - alle har i alle tider tatt del i dugnaden det er å bygge et land. Men dugnaden slutter ikke når alt er bygd opp, det må vedlikeholdes også.

Det er mye som står på spill ved dette valget, mer enn bare formueskatt og asfalt.

Pussig at når vi har det så bra, så glemmer vi hvorfor. All velferden vi velter oss i - og nyter, har vi fordi nordmenn i alle tider har jobbet, skapt og delt - jobbet, skapt og delt. Sånn har det vært - og sånn bør det være.
Mentaliteten med å dele av godene er gammel og en del av vår arv - trodde jeg. Det var kanskje før alle fikk så mye?
I følge høyrebølgen som skyller over oss, er det nå viktigere å forsvare retten til å få bygge større hus og å kjøpe billigere sprit enn alles rett til like muligheter og trygghet.

Privatskoler, private sykehus, private sykehjem og gudene vet hva. Det handler ikke om valgfrihet, det handler om de rikes rett til å sikre sine barn, foreldre og seg selv. Og de fattiges rett til å få fortsette med å være det.
Ganske enkelt å se mot andre land der offentlig ansvar privatiseres: Klasseforskjellene øker.

Offentlig skole sikrer alle like muligheter, uansett om du er direktørsønn, odelsjente eller rusmisbrukerbarn. Offentlig helsevesen sikrer alle lik behandling.
Sånn skal det være og sånn er det, fordi alle deler av godene. Det vil altså FRP ha slutt på.

Litt underlig at en ganske betydelig del av dem som stemmer FRP er de samme som vil tape mest på politikken deres...

Som sagt, dette valget handler om mer enn formueskatt og billig sprit. Det handler om verdier - ikke pengeverdier - viktige verdier.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar