Søk i denne bloggen

torsdag 8. august 2013

Snart valg

Snart valg.

Tiden for store ord, luftslottbygging (sandslottbygging også, har vært en ganske så fin sommer), utdeling av drops og valgløfter på torg rundt om i landet.

Og syting - mye syting!

Begynner å lure på om jeg har tatt fryktelig feil, om ganske mye. Har nemlig trodd - helt oppriktig - at det har vært ganske greit å leve her til lands. De aller fleste av oss har tak over hodet, opptil flere biler, grei avstand til sykehus og skoler som, stort sett, lærer oss det vi trenger å vite. Veier - noen til og med med fast dekke - som vi kan kjøre bilene våre på. Gamlingene (blant annet min noenognitti år gamle mormor) får all verdens stell og pleie.

Har derfor trodd at det ikke var så mye å klage over og at vi, siden vi har det så godt, kunne begynne å dele litt av all velstanden med de som ikke har det sånn

Her har altså rødsiden og Odd Børretsen villedet oss til å tro at ting er helt alright.

Heldigvis har vi FRP.
FRP med Siv Jensen og han som alltid ser så streng ut, i spissen tar ansvar. De opplyser faktisk. For vi har det ikke alright i det hele tatt:
 Takene er ikke store nok, bilene er for gamle, sykehusene rommer ikke alle - på en gang, skolene lærer oss ikke nok, veiene svinger (teite fjell og fjorder altså) og de gamle har det verst (i tillegg til å være eldst).

Også de der utlendingene da... Flykter fra fred og rikdom for å nyte godt av alle godene våre, tipper de får seg en nedtur når de kommer hit og ser hvor dårlig stelt det egentlig er her.
Litt greiere med dem som i det minste holder seg der de hører hjemme, i Afrika og Sverige... Så kan vi heller sende dem litt penger - ikke så mye da, vi må jo tross alt prioritere riktig - rike først.

Vi er jo tross alt rike fordi vi har fortjent det, ikke som i Afrika og Sverige, der de bare er late. De har ikke en gang giddet å ha flaks nok til å snuble over litt olje.

FRPs løsning: Litt uklart, men det meste blir bedre om vi bare betaler litt mindre skatt. Endelig! Som jeg har forbannet den skatten - og retten til gratis skole, sykehus, trygdesystemer og alt det andre skattepengene brukes til.
Også de utlendingene da... Ikke helt sikker på hva FRP vil gjøre med det problemet, håper det er noe ille - det fortjener de, latsabbene.

Er enda ikke helt overbevist om at ting egentlig er så ille, men om de er det så er det i hvert fall skatten og utlendingenes skyld. (tror det er sånn at de lister seg ut i mørket og stjeler sykehjemsplasser og lager hull i veiene)


Nei - jeg har nok ikke tatt feil, vi har det faktisk faen så bra her til lands! Joda ett og annet hull i en tullevei her og der og kanskje NAV kontorene ikke er drevet riktig så effektivt som de burde. Kanskje kunne mye rart vært bedre, men hva så?

Vi har alt som virkelig er viktig. Vi har fred, trygghet, mat og naboer som bryr seg. Og en hel del annet.
Vi har det så bra at vi tror det er en selvfølge, vi tror det er vår rett å ha det så bra, vår rett å ha det bedre enn andre.
Det er det ikke.

Derimot er det vår plikt å gjøre vårt for at alle - både i Norge og i utlendingland - skal ha det så bra.
Hvis vi kan bygge skole der ingen barn har kunnet gå på skole, så må faktisk hullet i riksvei 864 vente. Hvis vi kan bygge sykehus der folk dør av sykdommer vi ikke en gang har hørt om, så må vi finne oss i å vente et klassetrinn med å lære om Hamsun og algebra. Hvis vi kan mette tusenvis av barn, gi trygghet til mennesker på flukt, gi muligheter til dem som ikke har det - ja så må vi faktisk det. Om det betyr at vi må dele litt mer av vår vannvittige rikdom, så er det helt i orden!


Nå er det kanskje jeg som syter, men det får så være.

Blir oppgitt og litt trist når jeg leser debattinnlegg på nettaviser, Facebookstatuser og andre fora der folk får ytre seg fritt.
Trist fordi verdiene våre viskes bort - ikke av muslimer, jøder og Svensker - men av nordmenn, Norske nordmenn som burde elske (i hvert fall være glad i ) landet sitt og det landet står for.
Norske verdier som solidaritet, medmenneskelighet, åpenhet, toleranse, rettferd og mangfold, skyves bort. De gjelder ikke lenger.
Det nye Norge, FRPs Norge skal dyrke helt andre verdier: egoisme, grådighet, arroganse og fremmedfrykt.

- Det gjør meg trist, trist som faen. Og oppgitt.

Heldigvis er vi mange som vil la Norge være Norge (det gamle altså, ikke det nye ekle). Så lenge vi lar oss provosere og engasjere og ikke sitter stille og ser på det som holder på å skje med landet vårt, så er det håp. Vi er fortsatt flest, vi må bare være sterkest også!

1 kommentar:

  1. Dæsken, dette var BRA skrevet! SÅ enig, så enig.. Husker da du ga meg min politiske opplæring i en nattlig telefonsamtale, hjertet vil alltid ligge til venstre :) Godt valg!

    SvarSlett